Cătunul Dobraia din Caraş Severin, inclus pe lista destinaţiilor de călătorie propuse de publicaţia britanică The Guardian. Echipa emisiunii TVR "Izolaţi în Romania" a filmat în sat pentru prima dată acum 15 ani

Un cătun din Banatul montan a fost inclus pe lista exclusivă a destinaţiilor de călătorie propuse de publicaţia britanică The Guardian. Este vorba despre Dobraia, din Caraş Severin. Echipa emisiunii TVR "Izolaţi în Romania" a filmat în sat pentru prima dată acum 15 ani. De atunci, a tot revenit şi a făcut cătunul şi pe locuitorii săi cunoscuţi în toată ţara şi în lume.

21 Decembrie 2021, 16:42 (actualizat 21 Decembrie 2021, 19:39) Știrile TVR |

Când a urcat pentru prima dată în Dobraia, în 2006, echipa Izolaţi în România a trebuit să ia în piept o potecă abruptă, deasupra stâncilor din Valea Cernei. Era singurul drum până acolo, iar urcuşul a durat o oră. Efortul a meritat. Au dat de oameni calzi şi primitori care, în ciuda izolării, reuşiseră să-şi facă viaţa mai bună. Ca să aibă curent îşi construiseră singuri chiar şi... uzine pe apă.

Un an mai târziu, la Dobraia ajungeau alimente pentru 30 de familii, printr-o campanie organizată de TVR Timişoara.

Primele panouri solare şi primii medici au ajuns pe munte în urma semnalului dat de emisiunea "Izolaţi în România". Aşa au prins curaj şi tinerii din Dobraia să rămână în sat.

Acest colţ de rai din Valea Cernei este una dintre cele 21 de destinaţii de vacanţă recomandate de publicaţia britanică The Guardian.

Dobraia, despre care scrie că este un loc unde poţi privi munţii fără sfârşit, apare în clasament alături de locuri mai puţin cunoscute din Sicilia, Croaţia, Portugalia sau Norvegia.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI