Catolicii, ortodocșii și protestanții din întreaga lume sărbătoresc Paștele. Cum a fost Învierea la Vatican, în Rusia și în Egipt

16 aprilie 2017, 17:17

Pentru sutele de oameni care s-au adunat la miezul nopții în bazilica Sfântul Petru din Vatican, Papa Francisc a avut un nou îndemn. Le-a cerut lor și tuturor creștinilor să nu ignore durerile celor sărmani și să nu uite de suferințele refugiaților.

Papa Francisc: „Le vedem feţele celor întâmpinaţi  cu dispreţ pentru că sunt imigranţi,  nu au ţară, casă şi familie. Vedem chipuri  în ochii cărora se oglindeşte singurătatea  şi abandonul pentru că au palmele  crăpate de muncă.”

(w500) Papa Franc

În timpul slujbei, Papa a botezat 11 oameni convertiți la catolicism.

La slujba din Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova, oficiată de Patriarhul Kiril, a asistat, ca de fiecare dată, și președintele Vladimir Putin. A fost flancat de premierul Medvedev și de primarul Moscovei. Oficialii s-au rugat împreună cu mulțimea, au luat lumina, patriarhul i-a îmbrățisat li chiar i-a oferit un cadou lui Putin. Președintele merge mereu la biserică, atunci când sunt sărbptori importante. E o tradiție: slujba de Paști o ascultp la Moscova, iar cea de Crpciun – în alte biserici din țară.

(w500) Vladimir P

Creștinii din Egipt s-au îndreptat cu inima strânsă spre bisericile păzite de soldați înarmați până în dinți. A fost o noapte liniștită. E stare de urgență în țară, după atentatele de Florii care au făcut zeci de morți în două lăcașuri copte din orașele Tanta și Alexandria. Copții reprezintă 10 la sută din populația Egiptului, de 92 de milioane de locuitori și sunt cea mai mare comunitate creștină din regiune.

(w500) Noaptea ÃŽ

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite