Câteva mii de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani s-au vaccinat în primele zile de la debutul campaniei de imunizare. Sfaturile ministrului Sănătății pentru părinți

29 ianuarie 2022, 14:30

Ministrul Sănătății a vizitat sâmbătă dimineață un centru de vaccinare din sectorul 4, unde s-au imunizat anti-COVID peste 200 de copii mai mari de 5 ani în ultimele zile.

Medicul le-a transmis un mesaj părinților care încă se mai gândesc dacă să-i vaccineze sau nu pe cei mici.

Sfatul meu personal, ca medic, nu ca ministru al Sănătăţii neapărat, este să vină părinţii să se informeze înainte, e lucrul cel mai important, să vină să facă lucrurile acestea în cunoştinţă de cauză, nu pentru că au auzit, ci pentru că s-au informat. (…) Prima recomandare este pentru copiii care au afecțiuni cronice, pentru că au și un risc, evident, de a face forme care să ducă la complicații„, a declarat Alexandru Rafila.

Numărul de cazuri noi va crește și în următoarele 10 zile, avertizează ministrul Sănătății. El explică faptul că multe dintre infectările din România sunt în continuare produse de tulpina Delta.

La noi încă sunt cazuri grave pentru că circulă tulpina Delta, cam unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. (…) Este un factor îngrijorător, pentru că tulpina Delta dă îmbolnăviri mai serioase, și complicații, și decese. Pe măsură ce această tulpină va dispărea, probabil că și numărul de cazuri grave va scădea. Important este să trecem de acest val, care, cred eu că va fi ultimul important din punct de vedere al sănătății publice„, a afirmat ministrul Sănătății.

Unii specialiști spun însă că valul 5 s-ar putea prelungi.

Într-o postare pe o rețea socială, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medicul Emilian Popovici, vorbește despre o subvariantă a tulpinei Omicron care devine dominantă în Danemarca.

În ultimele 5 zile, România a înregistrat aproape 130 de mii de cazuri noi de COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite