Căţei de contrabandă. Animale gestante sunt introduse ilegal în Marea Britanie pentru vânzarea puilor

14 martie 2019, 13:50

Pentru contrabandişti, Daisy nu e o căţeluşă drăguţă şi jucăuşă, ci o sursă de bani. Era ţinută doar pentru a face pui care să fie vânduţi în străinătate. Când poliţiştii britanici au dat de urma reţelei, Daisy era flămândă, bolnavă, gestantă din nou şi adusă iarăşi în Marea Britanie. Dacă n-ar fi fost găsită, ar fi făcut aceeaşi călătorie iar şi iar.

Traficanţii nu vizau, de fapt, decât să aducă în Marea Britanie puii de şoricar. Rase populare cum e aceasta valorează mii de lire sterline. Un adevărat stimulent pentru contrabandă. Pe feriboturi sau cu trenul, sunt transportate sute de căţeluşe ca Daisy.

Britanicii spun că majoritatea provin din Europa de Est. Actele medicale sunt contrafăcute de cele mai multe ori. Animalele sunt purtătoare de boli contagioase, care pot fi fatale.

Elaine Ozley a platit 550 de lire pentru un terrier care a murit la doar câteva zile după ce l-a cumpărat.

“Totul părea în regulă. Femeia care ni l-a dat ne-a oferit şi o sacoşă cu mâncare pentru câini, plus o păturică despre care ne-a spus că e impregnată cu mirosul mamei. Noi i-am dat banii în mână şi ne-am văzut de drum, totul părea în regulă”, povesteşte femeia.

 

Riscul de a fi prinşi nu îi sperie pe traficanţi. Pedeapsa e mult mai mică decât în cazul contrabandei cu ţigări. Militanţii pentru drepturile animalelor dau vina pe controalele de la graniţă, despre care spun că sunt superficiale, mai ales noaptea. Ei cer reglementări mai aspre pentru oprirea exploatării unor animale lipsite de apărare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite