Catastrofă evitată la Buzău, unde câteva zeci de butelii cu oxigen au explodat într-un incendiu la un depozit de deșeuri și fier vechi

14 august 2019, 12:35

În depozitul de fiare vechi se afla doar paznicul când au izbucnit flăcările. Zeci de tone de deșeuri reciclabile au fost topite în scurt timp. Exista în depozit un sistem de supraveghere video, dar nimeni nu urmărea imaginile în timp real. Pompieri din 4 județe au intervenit pentru a preveni un dezastru. 200 de oameni au fost evacuați de urgență.

Pentru că focul se propaga spre stația de sintetizare de azot, cele 20 de autospeciale s-au concentrat în zona respectivă. Dacă ajungea la rezervoare, întreg cartierul ar fi fost șters de pe fața pământului.

În timpul intervenției, un pompier s-a rănit și a fost dus la spital.

Cercetările în dosarul penal deschis pentru distrugere sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Pompierii încă nu au stabilit cauza incendiului.

După lichidarea focului, militarii au numărat câteva zeci de butelii cu oxigen, adevărate bombe care au explodat în timpul incendiului.

Firma care deține depozitul este unul dintre cei mai mari colectori din țară de deșeuri periculoase și nepericuloase și funcționează din 1991 cu toate autorizațiile la zi.

_______________________

Zeci de pompieri se luptă de mai bine de 18 ore ca să stingă incendiul izbucnit marți seară în Buzău, la un depozit de deșeuri și fier vechi. Mai multe butelii de oxigen au sărit în aer, iar autoritățile au cerut evacuarea a 200 de oameni din zonă. Fumul degajat de incendiu se vedea de la marginea opusă a oraşului. Abia spre miezul nopții, când focul a fost temperat, locatarii au fost lăsați să revină în apartamente.

Miercuri la prânz, 5 autospeciale de la ISU Buzău intervin cu apă pentru eliminarea tuturor focarelor, a precizat Antonia Ioniță, corespondent TVR, pentru Telejurnal 12.00.

Forțe din 4 județe au fost mobilizate întreaga noapte pentru lichidarea principalelor focare.

Au ars tone de deșeuri periculoase și nepericuloase. Potrivit pompierilor, în timpul incendiului au explodat 37 de tuburi de oxigen.

A fost mistuită de flăcări o suprafață de 3 mii de metri pătrați.

Au fost declanșate mai multe anchete, iar Inspectoratul Județean de Poliție a deschis un dosar penal pentru distrugere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite