Cătălin Rădulescu a fost audiat în secret de procurori. Deputatul a anunțat că se autosuspendă din PSD

20 martie 2017, 13:11

Deputatul Cătălin Rădulescu a anunțat luni, într-un comunicat transmis presei locale din Argeș, că se autosuspendă din PSD până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declarațiile pe care le-a făcut în spațiul public. Deputatul susține că declarațiile sale au fost distorsionate, dar își cere scuze celor care s-au simțit lezați de ceea ce a apărut în spațiul public.

Colegii din PSD nu au primit nicio cerere de autosuspendare din partid a lui Cătălin Rădulescu. Soarta lui va fi analizată într-o primă fază la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor din care el face parte. Procedural grupul parlamentar nu-l poate exclude din rândurile sale, însă  comitetul executiv al partidului este cel care poate lua o decizie de excludere sau de suspendare a lui Cătălin Rădulescu.

Liderul PSD Liviu Dragnea spunea că se poate vorbi de cel puţin o suspendare a acestuia din partid pentru o perioadă determinată şi că regretă că a cedat rugăminţilor organizaţiei de la Argeş pentru a-l pune pe liste pe Cătălin Rădulescu. toate aceste discuţii vin după declaraţiile controversate pe care Rădulescu le-a făcut.

Săptămâna trecută deputatul a fost audiat în secret de procurori, iar el a spus că a blufat, că a căzut victima propriei sale superficialităţi şi că armele pe care le are nu le deţine de la Revoluţie, nu atras la Revoluţie şi totul a fost o reacţie nervoasă la întrebările jurnaliştilor. Cu toate acestea poliţiştii au găsit arme la Cătălin Rădulescu acasă pe care i le-au şi luat.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu în acest caz după ce Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, a făcut controversatele declaraţii: „Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare”.

El a mai spus că are o armă AKM: „Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea”.

Ulterior, polițiștii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deține arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei. De asemenea, IPJ Argeș a sesizat Parchetul General cu privire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite