Cătălin Predoiu: Sper ca până la 1 februarie să avem un proiect de lege privind reglementarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție

15 ianuarie 2020, 12:50

„Am discutat cu specialişti din minister diverse opţiuni tehnice cu privire la acest proiect, studiem, nu este simplu, chiar dacă este vorba până la urmă de câteva articole care reglementează Secţia specială, dar efectele intervenţiei sunt de asemenea delicate şi trebuie să le cântărim, cu atenţie – legat de dosarele care s-au generat, de competenţele care sunt în joc, de garanţiile pe care trebuie să le oferim celor care se tem că s-ar putea întâmpla abuzuri în viitor, dar şi de necesitatea de a avea un aparat care cu adevărat se poate ocupa de infracţionalitate, de corupţie”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Am un orizont de timp, nu vreau s-o lungim prea mult pentru că noi ne-am precizat poziţia. Eu sper ca până la 1 februarie să putem lansa în dezbatere publică un proiect şi nu că sper, găsesc probabil acest lucru”, a adăugat ministrul Justiţiei, citat de Agerpres.

Guvernul a adoptat pe 27 decembrie Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Ministrul Cătălin Predoiu afirma la acea dată în legătură cu memorandumul propus privind desfiinţarea SIIJ că aceasta este o instituţie sui generis, care iese din principiile de funcţionare ale Ministerului Public prin modul de reglementare a funcţionării. El a subliniat că propunerea sa are în vedere şi „dimensiunea externă a activităţii acestei secţii”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite