Cătălin Drulă, validat în funcţia de preşedinte al USR: „Ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României”

16 iulie 2022, 12:50

Cu peste 70% din voturile membrilor USR, Cătălin Drulă și-a început oficial mandatul de 4 ani în fruntea partidului la Timișoara, pentru că este și deputat de Timiș, alături de primarul Dominic Fritz.

Și-a prezentat prioritățile și, împreună cu colegul său de partid, a dat asigurări că USR nu are de suferit din cauza rupturii de Dacian Cioloș.

Cătălin Drulă, preşedintele USR: „Spre frica PNL și PSD, USR va livra opoziție pe bune. (…) Ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României. Asta înseamnă multă muncă de acum până atunci, pentru a duce mesajul nostru către oameni, pentru a ajunge în poziția de a fi prima forță într-o eventuală coaliție sau construcție post-electorală„.

Dacă miza lui Cătălin Drulă ca președinte al USR este să câștige alegerile parlamentare din 2024, în privința candidaturii la prezidențiale are rezerve.

Personal sau cumva ca structură, mi se potrivește mai bine o funcție executivă, o funcție de natura celor din guvern, așa cum mi-am și asumat. Vom vedea care-i cea mai bună soluție pentru USR, care de fapt eu vreau să fie cea mai bună soluție pentru România„, a subliniat el.

Cătălin Drulă a fost ministru al Transporturilor în guvernul Cîțu și candidat la președinția USR după ce Dacian Cioloș a demisionat din partid în luna mai și a înființat o nouă formațiune politică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite