Cătălin Drulă: Obiectivul meu e unitatea. USR va face opoziţie pe bune. Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară

8 februarie 2022, 10:17

Ales vicepreședinte al USR cu cele mai multe voturi, Cătălin Drulă preia, pentru o vreme, șefia partidului și transmite un mesaj de unitate.

Fostul președinte, Dacian Cioloș, susține că se va implica în deciziile viitoare ale partidului, chiar dacă fuziunea dintre USR și PLUS nu s-a realizat așa cum se aștepta.

Demisia lui Dacian Cioloș a stârnit multe nemulțumiri printre susținătorii săi, care, potrivit unor surse, ar fi dispuși să plece din partid.

Săptămâna viitoare, conducerea lărgită a USR va avea o nouă ședință, în care va relua discuțiile pentru modificarea statutului.

În primele declaraţii după demisia lui Dacian Cioloş de la şefia partidului, Cătălin Drulă a declarat că are mare încredere în viitorul USR, care „va face opoziție pe bune, va lupta cu un sistem inert și va arăta unde se risipește resursa bugetară”. El a mai precizat că partidul va avea echipe de monitorizare pentru fiecare instituție a statului, un proiect la care se lucrează în acest moment în USR. „Coaliția contra firii are zilele numărate”, a mai spus Cătălin Drulă.

USR va face opoziţie pe tot terenul şi, imediat cum situaţia epidemiologică o va permite, ne veţi vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte şi altele despre care vom vorbi în perioada următoare sunt în pregătire. Vom munci uniţi ca să oferim României alternativa pe care o merită. Zilele confortului în această coaliţie disfuncţională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere şi s-a văzut că PNL şi PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliţia contra firii are zilele numărate. (…) USR va face opoziţie pe bune. Vom lupta cu un sistem care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea ţării. Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară şi vom veni cu soluţii concrete pentru a acoperi aceste găuri negre„, a afirmat Drulă, într-o conferinţă de presă.

Drulă a mai spus că USR va reveni în stradă pentru a recâştiga încrederea oamenilor, despre care spue că ştie că sunt dezamăgiţi.

Întrebat dacă va candida pentru un mandat plin de președinte al USR, Cătălin Drulă a spus că nu a luat încă o decizie.

Cătălin Drulă a preluat funcția de președinte interimar al USR, fiind vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la ultimul congres, situaţie prevăzută de statutul USR în cazul demisiei preşedintelui partidului. Tot potrivit statutului, următorul pas este declanșarea procedurii de organizare a unui congres extraordinar al USR, pentru alegerea unui nou președinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite