Cătălin Drulă, ministrul propus al Transporturilor: A fost supus la vot un aviz negativ, ce nu a întrunit numărul de voturi necesare, deci avizul este pozitiv

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă
19 octombrie 2021, 14:22

Practic, s-au înregistrat 12 voturi pentru aviz negativ, opt voturi împotrivă şi şapte abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru transporturi şi infrastructură, reunite, ale Camerei Deputaţi lor şi Senatului.

„A fost supus la vot din partea preşedintelui Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor, preşedinte din partea PSD, un aviz negativ, care nu a întrunit numărul de voturi necesare. Prin urmare, conform cutumei şi regulilor parlamentare, această propunere a căzut la vot. Eu le mulţumesc colegilor din Comisia de transporturi pentru apreciere, le mulţumesc pentru această aprobare, să spunem, din Comisia de transporturi. Aici am avut un dialog tehnic, un dialog pe proiecte, înseamnă că există o apreciere faţă de munca pe care am făcut-o până acum la transporturi şi faţă de ceea ce propunem să facem în continuare cu echipa noastră la transporturi şi pentru infrastructura României”, a explicat Drulă, după audieri.
Întrebat dacă, procedural, acesta a fost un aviz corect, Cătălin Drulă a răspuns: „Asta e o întrebare pe care va trebui să o adresaţi preşedintelui de Comisie care va redacta ….eu când am mai fost în comisii, vă spun din experienţa mea anterioară de parlamentar, momentul în care o propunere ca aceasta pică la vot este opţiunea cealaltă. Deci, avizul înţeleg că este implicit pozitiv, dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot. Până la urmă, preşedinţi celor două comisii, de la Cameră şi de la Senat, vor semna pe acest aviz trimis către plen”.
Potrivit avizului comun consultativ semnat de preşedinţii celor două comisii de specialitate, Cătălin Drulă a fost avizat pozitiv pentru portofoliul de la Transporturi şi Infrastructură, de membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, primind 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi şapte abţineri. Sursa: Agerpres

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă