Cătălin Drulă: Lucian Bode minte! A indus voit o confuzie între un proiect european de siguranță rutieră, pe care l-am semnat și eu, și licitația de mașini, cu dedicație, de care s-a ocupat doar el. Nu scapă!

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a reacționat imediat după ce ministrul de Interne Lucian Bode a ieșit într-o conferință de presă ca să justifice licitația de 600 de BMW-uri. Bode a spus că licitația este corectă și că "domnul Drulă dezinformează cu bună știință", pentru că el însuși ar fi semnat o anexă la contractul de achiziție. Bode: "Drulă face acuzaţii grave, cu atac la persoană, vorbind de documente semnate de către dânsul". Cătălin Drulă a făcut public contractul cu finanțare europeană pe care l-a semnat și el și care nu conține licitația de mașini de care s-ar fi ocupat doar Ministerul de Interne condus de Lucian Bode.

06 Octombrie 2022, 13:31 (actualizat 06 Octombrie 2022, 14:43) Știrile TVR |
Cătălin Drulă

"Ciocoiul Bode minte cum respiră, pentru că simte că se strânge lațul. După ce săptămâna trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferință ca să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație", a transmis Cătălin Drulă, într-o postare pe contul său de Facebook.

Cătălin Drulă a făcut public contractul proiectului european de siguranță rutieră pe care l-a semnat și el și care nu conține documentația pentru licitația de mașini la care face referire Lucian Bode. (contractul poate fi citit în secțiunea DOCUMENTE).
Fostul ministru al Transporturilor continuă explicațiile:

"Faptele sunt următoarele. Poliția Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” (cod MySmis 125180, Programul Operațional Infrastructură Mare).

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei. Acesta prevede:

- 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor

- 4.000 de dispozitive mobile

- 1.400 de imprimante mobile termice

- 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă

- un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic

- 300 de autospeciale de poliţie

Formal vorbind, contractul de finanțare europeană pentru proiectele de siguranță rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.

Evident că am aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene. (Contractul atașat în primul comentariu).

Unde minte Bode:

1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.

2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.

3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 - probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).

4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.

 

Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!"

-----------------------------------------------------------------------------------------------

După scandalul apărut în presă și acuzațiile lansate de Cătălin Drula, ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut saptămâna trecută, Corpului de Control să verifice modul în care a fost făcută achiziţia maşinilor pentru Poliție.

Şeful Poliţiei Române a declarat că întreaga procedură a fost supravegheată de observatorii Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice.

Contractul a avut un câștigător, o firmă condusă de Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus însă că prietenia sa cu omul de afaceri nu a contat în acest caz şi i-a cerut chestorului Benone Matei să clarifice situaţia.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI