Cătălin Drulă, la TVR Info, despre retragerea Elenei Lasconi de pe lista pentru europarlamentare: Lucrurile astea riscau să deraieze campania USR

Cătălin Drulă președintele USR
Cătălin Drulă președintele USR
6 noiembrie 2023, 21:16

Cătălin Drulă, președintele USR: „A fost o întreagă dezbatere, emoție care atinge și partea personală, n-aș vrea să intru, pentru că acolo e vorba de intimitatea colegei mele. În tot cazul, în punctul acesta al discuției am avut consultări cu colega mea și am decis că, pentru a nu afecta campania USR la europarlamentare, să se retragă, să se concentreze pe proiectul ei de suflet, care este Câmpulungul”.

Întrebat despre votul Elenei Lasconi la referendumul din 2018, Cătălin Drulă a explicat: Nu e vorba de o greșeală. E vorba până la urmă de conotațiile pe care aceste evenimente, să le spunem iar, cred că sunt de notorietate, cu diverse intervenții, și perluări, și chestiuni legate, așa cum spuneam, de o zonă pe care nu vreau să o comentez public. Ce ține de familia unui om este, până la urmă, un lucru intim. Lucrurile astea riscau să deraieze campania USR.

„Elena e un om de echipă și a vrut să se alăture acestui proiect pentru europarlamentare, pentru a aduce un plus. Sunt momente în viața politică când apare neprevăzutul. Când apar decizii care nu erau previzibile dinainte. Eu îi mulțumesc că a înțeles acest moment și că a luat această decizie de a se concentra pe ceea ce e, de fapt, proiectul ei de suflet, adică Câmpulungul. Vă mărturisesc. Am avut puțin o dificultate de a o aduce de la Câmpulung către acest proiect. Într-un fel continuă o muncă de care este pasionată, o muncă pe care o face bine”, a subliniat Cătălin Drulă.

Elena Lasconi, desemnată să deschidă lista pentru Parlamentul European, s-a retras, după ce a admis într-un interviu televizat că a votat „DA” la referedumul pentru familia tradițională. Declarația i-a adus oprobiul propriei fiice, membră a comunității LGBT, dar și dezaprobarea mai multor colegi de partid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite