Cătălin Drulă, la Tema Zilei: Condamnăm ferm orice act de violență și agresivitate, susținem orice măsuri care să combată huliganismul, pe de altă parte nu susținem acele măsuri de combatere a transparenței

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a condamnat, marţi seara, la TVR 1, la Tema Zilei,  orice act de violenţă şi de agresivitate, referindu-se la scandalul din parlament provocat de liderul AUR, dar a subliniat că nu susține măsurile de reducere a trasparenței.

08 Februarie 2022, 22:40 (actualizat 08 Februarie 2022, 23:20) Știrile TVR |

Cătălin Drulă a mai spus că deputaţii formaţiunii pe care o conduce vor aduce amendamente la proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, susţinând că în acesta există prevederi care vor duce la reducerea transparenţei şi care trebuie eliminate.

"Colegii mei vor aduce amendamente mâine în Comisia de Regulament. (...) Acestea se vor referi la eliminarea acelor prevederi care nu ţin de huliganism şi violenţă, ci ţin de mijloacele de înregistrare audio-video, nu am chiar textul în faţă, dar sunt amestecate o serie de prevederi, care, spre exemplu, nu ar mai permite o poză sau un film cu telefonul în plen. Or, nu e nimic de ascuns acolo, e publică şedinţa plenului. Atenţie, vorbim de şedinţe publice, toată lumea înţelege să respecte un spaţiu privat, dar în plenul Parlamentului este un loc public, unde ar trebui să ne comportăm ca într-un loc public, nu cu acest huliganism de stadion, de galerie", a afirmat Cătălin Drulă la TVR.

Există o lungă tradiţie a partidelor vechi, PNL şi PSD, de a folosi o temă legitimă pentru a introduce încă nişte modificări care nu au aceeaşi legitimitate. E o temă legitimă de a găsi mijloace de a combate violenţa - ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament este absolut inacceptabil şi extind simpatia mea ministrului care a fost agresat în felul acesta -, dar de la măsurile pentru combaterea acestor gesturi reprobabile până la măsuri de reducere a transparenţei - nu mai este voie să filmezi, să foloseşti aparatură audio-video, presa primeşte nişte restricţii - deci se doreşte revenirea într-o epocă a Parlamentului demult apusă, când nu prea se ştia ce se întâmplă exact în spatele uşilor. Pentru noi, care suntem acolo de cinci ani, deja este evident că, folosindu-se de acest pretext, încearcă să introducă şi nişte măsuri de reducere a transparenţei, or, transparenţa este bună, pentru că ce facem noi în Parlament nu facem în ascuns, facem pentru cetăţeni, trebuie să vadă dezbaterile din comisii, din plenul Parlamentului", a mai precizat preşedintele interimar al USR.

El a reclamat şi "dublul standard al celor care conduc Parlamentul", cu referire la PNL şi PSD, susţinând că în legislatura trecută se găseau diverse mijloace prin care USR era împiedicat să îşi exprime poziţiile de la tribuna Parlamentului, în vreme ce, în prezent, pentru AUR "orice fel de regulă este lăsată a fi încălcată".

"Dar, aici nu vorbim despre dreptul la cuvânt, am făcut doar o observaţie despre dublul standard, ci, repet, despre o violenţă incalificabilă, care nu-şi are rostul într-o societate civilizată şi în democraţie", a spus Cătălin Drulă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI