Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost prins în Augsburg, Germania

28 noiembrie 2023, 20:51 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:03)

Surse din Poliție spun că primarul fugar a plecat astăzi din localitatea Senden de lângă Ulm, ascuns în mașina mătușii lui. Era fie întins pe podea, fie în portbagaj. Atunci când mătușa a ieșit cu mașina în stradă a părut ca e singură la volan. Era deja monitorizată din weekend. Inclusiv telefonul și localizarea ei și a lui Cătălin Cherecheș au făcut-o polițiștii de la investigații criminale din România.

Poliția germană a urmărit mașina condusă pe drumul către Augsburg. Când au ajuns la gara din Augsburg, polițiștii germani l-au văzut pe Cătălin Cherecheș cum se ridică pe bancheta din spate.

Intenționa să plece cu trenul spre Viena, la  aeroport. După ce au coborât din mașină, polițiștii au vrut să-l legitimize, dar Cătălin Cherecheș  a devenit recalcitrant. L-au  imobilizat prin forță și acum e reținut.

Cătălin Cherecheș a fost prins în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia.

A fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, Germania, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară.

Cătălin Cherecheș a reușit să plece din România cu o carte de identitate legală și valabilă a vărului său din Germania.

Cătălin Cherecheș era sub control judiciar, iar polițiștii au metode prin care pot supraveghea persoane în prag de condamnare.

Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupţie, era dat în urmărire internațională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite