Cât zahăr putem mânca zilnic fără a ne pune în pericol sănătatea. Un nou studiu a stabilit cantitatea care ne permite să evităm peste 40 de boli grave. Ce recomandă specialiștii

17 aprilie 2023, 21:23

Șase lingurițe de zahăr, acesta este maximul pe care ar trebui să îl mâncăm în fiecare zi pentru a preveni apariția a 45 de boli, spun specialiștii.

Datele analizate recent de specialiști arată legături între consumul de zahăr și diagnostice endocrine sau metabolice – diabet, gută, obezitate. Și bolile cardiovasculare, precum hipertensiunea arterială, atacurile de cord, accidentele vascular cerebrale, pot avea legătură cu cât dulce mâncăm într-o zi, conștient sau nu.

Și Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca zahărul, fie el natural sau adăugat, să fie 10% din aportul zilnic de energie.

Dar cele șase lingurițe din doză zilnică nu înseamnă doar dulcele pe care îl punem în cafea sau în ceai.

prin telefon SIMONA CARNICIU, diabetolog: Gândiţi-vă că putem găsi zahăr în converse. Noi practic pierdem controlul acelor șase lingurițe de zahăr pe care ar trebui să le consumăm pe zi. Vorbim deja de o cantitate foarte mare de zahăr adăugat pe care nici măcar nu o conștientizăm și nici măcar nu o putem contoriza.

Soluția ar fi să reducem cantitatea de zahăr pe care o adăugăm în fiecare zi în alimentele sau băuturile noastre.

prin telefon SIMONA CARNICIU, diabetolog: Am putea să suplinim aceste nevoi de dulce cu diverși înlocuitori de origine naturală și am putea face un exercițiu care ulterior o să ne între în rutină – să ne uităm pe eticheta produselor pe care le cumpărăm.

Noile date arată și că ar trebui să bem băuturi îndulcite cu zahăr …doar o dată pe săptămână! Și cel mult un pahar de 250 de ml.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite