Castelul Riegersburg, care aparține familiei prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein, este „atacat” de români pe Google Maps. Rating-ul a scăzut sub trei stele

6 mai 2021, 13:01

În nici 24 de ore, popularitatea castelului Riegersburg a scăzut sub nota 3. Românii indignați de împușcarea celui mai mare urs de la noi din țară pentru trofeu au trimis mesaje care au redus ratingul. „Pentru Arthur” sau „Rușine, nu suntem de vânzare” sunt câteva dintre comentariile postate. Din 1822, castelul este proprietatea familiei prințului Emanuel de Liechtenstein, un cunoscut vânător din Europa și colecționar de trofee.  El este acuzat de activiștii de mediu că l-ar fi împuscat pe Arthur. Reprezentanții organizațiilor susțin că derogarea aprobată de autorități viza de fapt o ursoaică cu pui care ar fi intrat prin gospodăriile localnicilor din Ojdula, în județul Covasna.

Întrebat de jurnaliștii de la Blick despre scandalul din România, prințul vânător a transmis că nu vrea să se implice în nici un fel de discuție. Informații neconfirmate oficial spun că Emanuel de Liechtenstein ar fi plătit aproximativ 7.000 de euro pentru vânarea ursului. Primarul localității Ojdula și organizatorii vânătorii susțin că totul a fost legal.

(w460) Castelul R

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă