Castelul Peleș – Palatul Regal – Curtea de Argeș. Ultimul drum al Regelui

7 decembrie 2017, 13:59

De la aeroport, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș și va fi așezat în holul de onoare. Oficiali români și străini își vor prezenta omagiile.

De la castelul Peleș, corpul neînsuflețit al Majestății Sale va fi dus în Sala Tronului din Palatul Regal. Acolo vor fi așteptați toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Regelui.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugați să respecte mai multe reguli. În primul rând, să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise și să nu folosească aparate de fotografiat și filmat.

Sicriul cu trupul regelui va rămâne acolo până sâmbătă, 16 decembrie, când va fi mutat la Catedrala Patriarhală, pentru slujba de înmormântare.

Între ora 14.00 și ora 18.20, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeș. La ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment.

Televiziunea Română va difuza în exclusivitate funeraliile Regelui Mihai I al României și va asigura producţia tuturor ceremoniilor, în colaborare cu Trinitas TV. TVR va pune la dispoziţie semnalul TV pentru toate televiziunile interesate.

Programul funeraliilor Regelui Mihai

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite