Castelul care a aparținut Doamnei de Pompadour, scos la vânzare pentru aproximativ 30 de milioane de dolari

9 noiembrie 2017, 10:17

Doritorii sunt așteptați, iar pe lângă banii pentru cumpărare, trebuie să mai îndeplinească o condiție: să continue opera de conservare a acestui loc plin de istorie. Mai multe informații de la corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche.

Vestitul castel, așezat pe frumoasa vale a Loarei, are 62 de camere și păstrează stilul și rafinamentul perioadei în care madame de Pompadour îi cucerea pe regii Franței.

Stăpânul vastei proprietăți, Edouard Baysari, un vechi prieten al președintelui american, Ronald Regan, care a făcut o adevărată avere în domeniul imobiliar, a fost sedus de personalitatea doamnei de Pompadour și așa s-a hotărât s cumpere acest castel.

Preferata regelui Ludovic al XV-lea, Madame de Pompadour iubea artele și era recunoscută pentru gusturile sale extrem de rafinate.

Acum e momentul ca povestea acestui loc plin de istorie să meargă mai departe.

Intenția lui Edouard Bayerai de a vinde a fost anunțată încă de acum doi ani când a pus și o condiție și anume cumpărătorul să continue opera sa de conservare a castelului pe care el a dus-o 30 de ani.

Chateau de Ménars are patru aripi, o bucătărie din secolul al 18-lea și o pivniță în care încap 30 de mii de sticle, o curte largă, pavată, unde poate ateriza un elicopter. Întreținerea sa este evaluată la 450 de mii euro pe an.

Voltaire, Mick Jagger, Prințul Charles și Ronald Reagan sunt doar câteva din personalitățile care au trecut pragul acestui castel.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite