Cassie, roboţica-pasăre. A fost testată pentru operaţiuni de salvare în situaţii limită

1 noiembrie 2017, 17:34

Parcă ar fi jumătate de struţ. Are picioare lungi, perfect adaptate misiunii sale. E de fapt o roboţică, pentru că are nume feminin: Cassie.

“Operaţiunile pe care le testăm pe Cassie ne vor ajuta să construim roboţi foarte interesanţi, care se pot alătura echipelor de căutare şi salvare şi le pot ajuta să ajungă în zone unde nu am vrea să fie trimişi oameni mai întâi”, spune Jessy Grizzle, de la Universitatea din Michigan.

Cassie e ideală pentru intervenţii pe teren plin de capcane. Când iese la plimbare cu grupul de cercetători, ei o plasează intenţionat pe lângă vreo bordura, ea se împiedică şi cade. Dar e numai o dovadă că nu paţeşte nimic grav: doar zgârieturi mărunte, cât sî demonstreze cât este de rezistentă în condiţii vitrege.

Picioarele, cu genunchii orientaţi spre spate, sunt ataşate de un trunchi scurt care include motoarele, computerele şi bateriile. Cassie e doar unul dintre zecile de astfel de roboţi din ce în ce mai performanţi, testaţi în ultima perioadă. Menirea lor e să ţină oamenii departe de pericol, când aceştia încearcă să intervină în situaţii riscante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite