Cassie, roboţica-pasăre. A fost testată pentru operaţiuni de salvare în situaţii limită

Un nou robot biped e testat la Universitatea din Michigan, Statele Unite. E construit pentru operaţiuni de căutare şi salvare în situaţii-limită. Poate să meargă pe teren accidentat şi seamănă izbitor cu o pasăre.

01 Noiembrie 2017, 17:34 (actualizat 01 Noiembrie 2017, 17:36) |
Roboțica Cassie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Parcă ar fi jumătate de struţ. Are picioare lungi, perfect adaptate misiunii sale. E de fapt o roboţică, pentru că are nume feminin: Cassie.

“Operaţiunile pe care le testăm pe Cassie ne vor ajuta să construim roboţi foarte interesanţi, care se pot alătura echipelor de căutare şi salvare şi le pot ajuta să ajungă în zone unde nu am vrea să fie trimişi oameni mai întâi”, spune Jessy Grizzle, de la Universitatea din Michigan.

Cassie e ideală pentru intervenţii pe teren plin de capcane. Când iese la plimbare cu grupul de cercetători, ei o plasează intenţionat pe lângă vreo bordura, ea se împiedică şi cade. Dar e numai o dovadă că nu paţeşte nimic grav: doar zgârieturi mărunte, cât sî demonstreze cât este de rezistentă în condiţii vitrege.

Picioarele, cu genunchii orientaţi spre spate, sunt ataşate de un trunchi scurt care include motoarele, computerele şi bateriile. Cassie e doar unul dintre zecile de astfel de roboţi din ce în ce mai performanţi, testaţi în ultima perioadă. Menirea lor e să ţină oamenii departe de pericol, când aceştia încearcă să intervină în situaţii riscante.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SCI-TECH
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI