Casele viitorului, construite cu produse reciclate

Casele viitorului vor fi construite cu produse reciclate. Cercetătorii din Spania lucrează acum la crearea unor materiale de construcţii din reziduuri, care concurează cu cele tradiţionale. Ştie mai multe despre acestea, corespondentul nostru Felix Damian.

12 Septembrie 2019, 08:37 (actualizat 12 Septembrie 2019, 09:02) |

Cercetările au loc în Spania într-un loc special pentru testarea noilor materiale. Acestea sunt comparate timp de 4 luni cu tehnicile tradiționale de realizare a construcțiilor. Edificiul testat a fost realizat în proporție de 80% din beton reciclat, cu pereți prefabricati care pot fi reutilizati.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europenă și este realizat de o echipa de cercetători spanioli și italieni, care lucrează la implementarea unui astfel de sistem de reciclare chiar pe șantiere.
Cea mai mare dificultate în cadrul procesului de reciclare a materialelor este separarea lor, după o demolare când se găsesc la un loc resturi de plastic, cărămizi, moloz, lemne sau faianță. De aceea, cercetătorii folosesc un program cu inteligență artificială și o camera specială, că să recupereze materialele aruncate la gunoi. Acestea sunt scoase la lumina de un braț robotizat.
De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 18°C
IASI 22°C 16°C
CLUJ 16°C 15°C
CONSTANTA 22°C 21°C
CRAIOVA 22°C 16°C
BRASOV 19°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI