Case şi străzi inundate, râuri ieşite din matcă

4 iulie 2020, 14:50

În comuna Romuli, din Bistrita Năsăud, pârâul de pe un versant s-a revărsat cu o forţă nemaivăzută. Circulaţia de pe drumul care face legătura între Bistriţa şi Maramureş a fost blocată, dar din fericire nu a intrat în nicio gospodărie.

În Braşov, aseară, după o rupere de nori care nu a durat mai mult de un sfert de oră, străzile din centrul vechi au fost acoperite de şuvoaie. Canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă cantităţii mari de apă, iar străzile s-au transformat în adevărate râuri. Maşinile au înaintat cu greu prin apă. Aversa de ploaia a afectat doar o jumătate de oraş. În cealaltă parte aproape că nu a plouat deloc.

În Maramureş, unde este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii, mai multe case de pe Valea Izei au fost inundate, după ce râurile au ieşit din matcă şi s-au revărsat. La Saliştea de Sus şi la Bogdan Vodă, oamenii s-au pomenit că puhoaiele le-au intrat în curţi şi în case, le-a omorât păsările şi animalele mici. În satul Larga, 10 gospodării sunt izolate.

Probleme au fost şi în Bihor, cele mai multe, în oraşul Săcuieni, unde pompierii au intervenit ca să scoată apa din mai multe curţi şi subsoluri.

Pericolul nu a trecut. Este cod portocaliu până măine dimineaţă în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, dar și în nord-estul Munteniei. În acest interval, sunt aşteptate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului. În vigoare sunt şi un cod galben şi unul portocaliu pentru mai multe râuri din ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite