Case în copaci sau din lut, cabane cu pereți din sticlă sau case de tip hobbit, o soluție pentru turism în pandemie

6 martie 2021, 21:27

Nu departe de Buzău, în coasta Vulcanilor Noroioși, amatorii de cazări inedite, dar și de izolare, pot înnopta în case construite din cob.

Nicoleta Marin, proprietar case din cob: Cobul este un material ecofriendly, adică sunt materiale naturale. E un amestesc de pământ lutos, paie de grâu sau de orz, nisip, barcă sau sorturi depinde cum se numește și apă. Se amestecă până se face un aluat gen plastilină.

Satul de lut e format din cinci case și un restaurant. Fiecare perete a fost ridicat, la propriu, palmă cu palmă. Detaliile, realizate manual, completează acest tablou original în care predomină materialele naturale. Camerele asigură confortul cotidian: baie proprie și încălzire.

La nici 100 de km de București, în Prahova, pe celebrul drum al vinului, puteți înnopta în case suspendate, unele cu podele de sticlă. Sau în cabane cu pereți întregi de sticlă, prin care poate fi admirată toata zonă. In curând, vor fi introduse în circuit și colibele dacice din piatra, cu acoperiș din stuf.

Predomină materialele naturale: lemnul, piatra sau stuful. Oaspeții se pot delecta cu plimbări în natură, la pas ori cu ATV-urile, pot vizita ferma sau pot merge la degustări de vinuri în cramele de pe coasta dealului.

Ce nu oferă nici căsuțele suspendate, nici cabanele din pădure, și nici căsuțele dacice, nu îți oferă conexiunea cu realitatea printr-un televizor. În niciuna din aceste căsuțe nu există televizor, așa că te poți bucura în liniște de priveliște și de prieteni.

Dacă vreți o noapte ca în poveștile lui Tolkien, puteți alege case de tip hobbit. La Fundata, în județul Brașov, anul trecut, în plină pandemie, doi frați ajutați de câțiva prieteni au inceput sa ridice patru case de tip hobbit, care astăzi primesc oaspeți.

Geamurile rotunde sunt intenționat mai mari pentru luminozitate. Iar tot interiorul a fost „brodat” cu motive tradiționale românești. De la mobilă până la draperii sau așternuturi.

În medie, o noapte de cazare in spatiu inedit costa 400 de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

UE acordă tichete gratuite tinerilor pentru a vizita Europa