Cascada Scoruşu, din judeţul Vâlcea, una dintre cele mai înalte din ţară. Atracție turistică prea puțin promovată

Cascada Scorusu
Cascada Scorusu
8 iunie 2021, 09:57

Ascunsă la poalele Munţilor Căpăţânii, în comuna vâlceana Mălaia, cascada Scoruşu este considerată una dintre cele mai înalte din ţară, având o înălţime de aproximativ 100 de metri. Intrarea în traseu este marcată cu ajutorul unui mic indicator, amplasat chiar pe marginea Drumului Naţional 7 A. Turiştii care vor să ajungă în zonă au nevoie de încălţăminte cu talpă aderentă, de preferat bocanci de munte, căci accesul spre cascadă se face pe un drum forestier, extrem de accidentat.

Până acum şapte ani, puţini turişti auziseră despre cascada din comuna Mălaia. Obiectivul a devenit însă cunoscut datorită unui localnic, Pavel Ciucă, cel care s-a transformat într-un adevărat ghid pentru turiştii care ajung în zonă. De mare ajutor pentru promovarea obiectivului au fost şi turiştii care au postat fotografii cu cascada pe reţelele de socializare. Toată lumea aşteaptă acum şi o reacţie din partea autorităților.

Cascada Scoruşu poate fi vizitată tot timpul anului. Iarna, de exemplu, Scoruşu se transformă într-o cascadă de gheaţă, devenind o adevărată atracţie pentru alpiniştii din toată ţara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani