Casa Fluturilor, atracţie turistică în staţiunea Praid. Sunt 500 de fluturi din 18 specii exotice

7 august 2021, 15:04

În Casa Fluturilor din Praid sunt aproape 500 de fluturi din 18 specii exotice. Cei mai apreciaţi sunt fluturii de Azur, fluturii Zebră sau cei denumiţi Bufniţa uriaşă. Fluturii Regali, care pot atinge şi 25 de cm, atrag atenţia în mod deosebit vizitatorilor. Nu sunt doar spectaculoşi ci şi … neînfricaţi pentru că nu se tem să se aşeze pe oameni.

Fluturii sunt aduşi de la ferme din America de Sud, sub formă de crisalide. Preţul lor variază între 4 şi 8 euro/bucata, la care se adaugă costul transportului. În incubatorul de fluturi temperatura trebuie să fie constantă, între 26 şi 30 de grade Celsius, iar umiditatea foarte mare.

Fluturii trăiesc de la câteva zile, până la două săptămâni din momentul în care ies din coconi. Le plac sucurile din diferite fructe, feliile de portocale, nectarine sau pepene care stau aşezate printre flori ca într-un adevărat restaurant.

Casa Fluturilor din Praid este deschisă din iunie până în septembrie, iar preţul unui bilet este 10 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite