Cartea verde în SUA, mai dificil de obținut

Americanii înăspresc regulile pentru imigraţia legală; preşedintele Donald Trump a prezentat o propunere prin care devine mult mai dificilă obţinerea rezidenţei şi a permisului de lucru - pe scurt cartea verde.

03 August 2017, 00:02 (actualizat 03 August 2017, 09:23) |
$article.media.images[0].description
Donald Trump"

Statele Unite vor da prioritate imigranţilor cu calificare profesională înaltă, printr-un sistem bazat pe merite, similar celor din Canada şi Australia. În plus, numărul rudelor pe care un imigrant legal le poate aduce în Statele Unite va fi redus. Asta pentru că jumătate din gospodăriile imigranţilor legali primesc ajutoare sociale, în timp ce procentul gospodăriilor americane care beneficiază de asemenea subvenţii este de doar 30 la sută. Fiind mai puţini imigranţi cu drept de lucru, americanii, în special cei fără calificare înaltă, vor avea posibilitatea să îşi găsească serviciu mai uşor. În 2015, peste un milion de imigranţi legali au obţinut rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Donald Trump: "Noua legislaţie pune capăt migraţiei în lanţ şi înlocuieşte sistemul de joasă calificare cu un nou sistem, pe bază de puncte pentru obţinerea cărţii verzi. Acest sistem pe baza de competiţie îi va favoriza pe solicitanţii care vorbesc engleză, se pot susţine financiar, pe ei şi pe familiile lor, şi care demonstrează că prin calificările lor vor contribui la creşterea noastră economică"

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI