Cartea despre președintele SUA, Donald Trump, stârnește noi controverse

6 ianuarie 2018, 21:04

Cartea în care apar mărturii extrem de controversate despre preşedintele Donald Trump se vinde ca pâinea caldă. Oamenii au făcut coadă încă de la miezul nopţii să o cumpere – mai ales în marile oraşe.

Numită “Foc şi Furie”, după celebra ameninţare pe care preşedintele i-a făcut-o omologului său nord-coreean, cartea afirmă, chiar dacă fără argumente şi citate clare, că şeful de la Casa Albă este considerat de toţi apropiaţii săi ca incapabil de a conduce ţara.

Trump a răspuns – pe Twitter, ca de obicei: De fapt, de-a lungul vieţii mele, cele două mari talente au fost tocmai sănătatea mintală şi că am fost, gen, chiar deştept. (…)

Abonaţii de Twitter au remarcat că această tiradă a fost postată la ora 4 şi jumătate dimineaţa, ora locală.

Am trecut de la om de afaceri FOARTE de succes, la vedetă TV, la preşedinte al ţării (din prima încercare)… cred că asta m-ar clasifica nu doar ca deştept, ci genial… şi chiar ca un geniu foarte echilibrat!

Autorul cărţii a amintit de povestea „Hainele cele noi ale împăratului” – metaforă pentru o persoană care, dincolo de aparenţe, este lipsită de conţinut.

Un amendament al Constituţiei americane prevede că preşedintele poate fi demis dacă se consideră că nu mai are capacitatea de a conduce ţara. Acest amendament nu a dus niciodată la înlăturarea unui şef al statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă