Cartea controversată despre administrația Trump a fost lansată cu 4 zile mai devreme. Casa Albă reacționează furibund

O carte despre administrația Trump provoacă un scandal uriaș: autorul afirmă că, practic, cei mai mulţi membrii marcanţi ai administraţiei sunt disperaţi de incompetenţa preşedintelui, că la Casa Albă e haos şi că echipa e marcată de rivalităţi. După furtuna din presă, autorul a hotărât să lanseze cartea cu patru zile mai devreme decât era prevăzut. În multe librării oamenii au stat la coadă ca să o cumpere.

05 Ianuarie 2018, 19:30 (actualizat 05 Ianuarie 2018, 19:49) |
Carte controversată în SUA

Autorul Michael Wolff citează peste 200 de interviuri cu persoane marcante de la Casa Albă. Printre afirmaţiile sale: Donald Trump a fost furios că vedete de prima mână au refuzat să participe la învestitura sa şi că nu-i place să locuiască la Casa Albă.

Echipa lui, spune Wolff, a fost îngrozită şi complet nepregătită la aflarea veştii despre victoria în alegeri, soţia sa Melania plângea, iar în prezent toți colaboratorii preşedintelui cred că acesta este incapabil să îşi exercite funcţia - şi că mulţi au plecat din cauza haosului din administraţie.

Michael Wolff:  "Vă spun descrierea pe care o dau toţi, în comun. Spun că e ca un copil. Adică are nevoie de satisfacţie imediată. Totul este despre el. Să ne aducem aminte, acest om nu citeşte, nu ascultă. E ca o bilă de la jocurile mecanice, care ricoşează dintr-o parte într-alta."

Oficial, Casa Albă răspunde furibund, calificând cartea drept "josnică" şi "absurdă".

Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe: "Avem un lider incredibil de puternic și competent."

Donald Trump: "Am autorizat acces ZERO (și, de fapt, l-am refuzat de multe ori) pentru autorul cărții pline de minciuni! Nu am vorbit niciodată cu el despre carte. Plină de minciuni, interpretări greşite şi surse care nu există."

Michael Wolff, autorul cărții, „Foc şi Furie: în culisele Casei Albe": "Categoric am vorbit cu preşedintele, fie că şi-a dat  seama că este un interviu, fie că nu, dar în orice caz NU era o discuţie informală."

Autorul Michael Wolff este însă el însuşi un personaj controversat. Scrie pentru publicaţii cu tentă tabloidă, ca Vanity Fair şi Hollywood Reporter, Washington Post îl consideră un provocator, iar avocaţii Casei Albe ameninţă acum cu procese pentru calomnie.

În plus, şi momentul ridică semne de întrebare - rezultatele economice ale Americii sunt excelente în ultima perioadă - dar această informaţie nu este la fel de mult dezbătută ca scandalurile de la Casa Albă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI