Carte românească la Salonic. 1000 de volume vor putea fi consultate în biblioteca municipală

4 martie 2018, 10:57

Sonia are 28 de ani și trăiește în Salonic. Mama este româncă, iar tatăl grec. A vrut însă să cunoască limba română și a studiat la Institutul de limbi balcanice din Salonic. Își dorește să cunoască mai multe despre țara natală a mamei, iar biblioteca poate fi și un loc de întâlnire cu alți români.

România este fascinantă nu doar pentru noi, ci și pentru greci. Maria s-a născut în Salonic din părinți greci. A descoperit întâmplător cultura românească și a vrut să învețe și limba. Vorbește acum fluent, a făcut un master la ASE București și vrea să împărtășească tuturor lucrurile pe care le știe despre români.

Pentru ei și nu numai a fost inaugurată prima secție de carte românească din cadrul bibliotecii municipale din Salonic.

1000 de cărți din diverse domenii de activitate vor putea fi studiate acum. Acțiunea s-a bucurat de sprijinul autorităților elene și a Consulului General al României la Salonic.

Fondul de carte a fost donat de Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman din Craiova și de Biblioteca Județeană Vâlcea.

În Grecia trăiesc peste 25 de mii români, dar și o importantă comunitate de vlahi. În nordul țării își desfășoară activitatea 5.000 de conaționali, iar centrul academic atrage în fiecare an zeci de studenți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă