Carte de condoleanțe, deschisă timp de două zile la Ambasada Spaniei de la București

21 august 2017, 09:38

Premierul Mihai Tudose a semnat, luni dimineață, în Cartea de Condoleanțe deschisă la Ambasada Spaniei de la București.

(w400) Mihai Tudo

Sursa: Ionuț Gheorghe, Știrile TVR

Mihai Tudose a precizat că dintre cei trei români răniti în urma atentatului de la Barcelona doar unul se mai află internat în stare stabilă într-un spital din Spania.

„Din câte am fost informat, este un singur român acum, cel de 33 de ani, cu un diagnostic de traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupte, un plămân perforat, stare stabilă. Este internat acolo”, a declarat premierul Mihai Tudose, la ieșirea din Ambasada Spaniei.

Nu doar premierul a semnat luni în Cartea de condoleanțe de la Ambasada Spaniei. Au sosit la reprezentanța diplomatică și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și cel al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

„Cred că este datoria și obligația noastră să arătăm întreaga solidaritate, să ne  manifestăm compasiunea pentru familiile îndurerate și pentru cei care sunt răniți. Este obligația noastră să ne arărăm solidaritatea, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor, pentru ca fenomenul terorismului să fie cât mai mult îngrădit”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

„Un semnal serios că România rămâne un aliat stabil împotriva terorismului. L-am întrebat pe Însărcinatul cu Afaceri despre starea cetățeanului român și mi-a spus că e stabilă. Sperăm cu toții să se însănătoșească (…) Cred că e îngrijit bine”, a declarat Liviu Dragnea.

În cele două atentate produse joi în Spania trei români au fost răniți. Doi dintre ei au fost externați vineri, fiind tratați în regim ambulatoriu.

„Doi dintre cei trei români răniți în atentatele din Spania au fost externați”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă