Carte de bucate dedicată Marii Uniri. Jurnalistul Mihai Tatulici a refăcut gastronomic România Mare

28 aprilie 2017, 22:17

Mihai Tatulici spune că a învăţat să gătească încă de când avea 9 ani, de la mama lui bolnavă, care stătea în pat şi îi dădea indicaţii.

Aşa se face că atunci când a devenit reporter, în carnetele lui de documentare a scris mai mult reţetele noi, descoperite pe teren.

A adunat într-o carte 184 de reţete, cu 424 de variante. Sunt toate borşuri şi ciorbe gătite de cel puţin 100 de ani.

A făcut şi un top al celor mai bune borşuri şi ciorbe din Banat, Bucovina, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Transilvania.

Volumul descrie şi multe tradiţii şi obiceiuri care încă nu s-au pierdut. Un exemplu este ciorba de holtei.

Felul de a găti şi de a mânca au influenţat felul de a fi al românilor, dar şi vocabularul, prin expresii sugestive precum „nu te băga în ciorba altuia”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite