O ciorbă de nimicuri, cea mai râvnită mâncare a hamalilor din Portul Corabia pe vremea lui Carol I, a fost aleasă în mod simbolic pentru o nouă carte de bucate. Este vorba despre o colecţie de reţete pentru borşuri şi ciorbe care se găteau în zonele României Mari, colecţie realizată de Mihai Tatulici.
Mihai Tatulici spune că a învăţat să gătească încă de când avea 9 ani, de la mama lui bolnavă, care stătea în pat şi îi dădea indicaţii.
Aşa se face că atunci când a devenit reporter, în carnetele lui de documentare a scris mai mult reţetele noi, descoperite pe teren.
A adunat într-o carte 184 de reţete, cu 424 de variante. Sunt toate borşuri şi ciorbe gătite de cel puţin 100 de ani.
A făcut şi un top al celor mai bune borşuri şi ciorbe din Banat, Bucovina, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Transilvania.
Volumul descrie şi multe tradiţii şi obiceiuri care încă nu s-au pierdut. Un exemplu este ciorba de holtei.
Felul de a găti şi de a mânca au influenţat felul de a fi al românilor, dar şi vocabularul, prin expresii sugestive precum "nu te băga în ciorba altuia".