Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES

Carte de bucate dedicată Marii Uniri. Jurnalistul Mihai Tatulici a refăcut gastronomic România Mare

O ciorbă de nimicuri, cea mai râvnită mâncare a hamalilor din Portul Corabia pe vremea lui Carol I, a fost aleasă în mod simbolic pentru o nouă carte de bucate. Este vorba despre o colecţie de reţete pentru borşuri şi ciorbe care se găteau în zonele României Mari, colecţie realizată de Mihai Tatulici.

28 Aprilie 2017, 22:17 (actualizat 28 Aprilie 2017, 22:26) |
Carte de bucate dedicată Marii Uniri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihai Tatulici spune că a învăţat să gătească încă de când avea 9 ani, de la mama lui bolnavă, care stătea în pat şi îi dădea indicaţii.

Aşa se face că atunci când a devenit reporter, în carnetele lui de documentare a scris mai mult reţetele noi, descoperite pe teren.

A adunat într-o carte 184 de reţete, cu 424 de variante. Sunt toate borşuri şi ciorbe gătite de cel puţin 100 de ani.

A făcut şi un top al celor mai bune borşuri şi ciorbe din Banat, Bucovina, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Transilvania.

Volumul descrie şi multe tradiţii şi obiceiuri care încă nu s-au pierdut. Un exemplu este ciorba de holtei.

Felul de a găti şi de a mânca au influenţat felul de a fi al românilor, dar şi vocabularul, prin expresii sugestive precum "nu te băga în ciorba altuia".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 31°C 30°C
CLUJ 28°C 24°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 28°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 21 Iunie 2018, 02:12
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 20-06-2018
Deschidere: 8087.71
Maxim: 8135.47
Mimim: 8054.55
Variatie: 0.59%
TLV
2.33
0.86%
BRD
13.08
0.46%
EL
9.57
1.13%
FP
0.89
0.45%
SNG
36.55
0.82%
TGN
394.50
0.76%
SIF5
1.89
2.53%
SNP
0.31
1.92%
TEL
19.80
0%
SNN
7.49
0.13%
ARHIVĂ ȘTIRI