Carte de bucate dedicată Marii Uniri. Jurnalistul Mihai Tatulici a refăcut gastronomic România Mare

O ciorbă de nimicuri, cea mai râvnită mâncare a hamalilor din Portul Corabia pe vremea lui Carol I, a fost aleasă în mod simbolic pentru o nouă carte de bucate. Este vorba despre o colecţie de reţete pentru borşuri şi ciorbe care se găteau în zonele României Mari, colecţie realizată de Mihai Tatulici.

28 Aprilie 2017, 22:17 (actualizat 28 Aprilie 2017, 22:26) |
Carte de bucate dedicată Marii Uniri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihai Tatulici spune că a învăţat să gătească încă de când avea 9 ani, de la mama lui bolnavă, care stătea în pat şi îi dădea indicaţii.

Aşa se face că atunci când a devenit reporter, în carnetele lui de documentare a scris mai mult reţetele noi, descoperite pe teren.

A adunat într-o carte 184 de reţete, cu 424 de variante. Sunt toate borşuri şi ciorbe gătite de cel puţin 100 de ani.

A făcut şi un top al celor mai bune borşuri şi ciorbe din Banat, Bucovina, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Transilvania.

Volumul descrie şi multe tradiţii şi obiceiuri care încă nu s-au pierdut. Un exemplu este ciorba de holtei.

Felul de a găti şi de a mânca au influenţat felul de a fi al românilor, dar şi vocabularul, prin expresii sugestive precum "nu te băga în ciorba altuia".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI