Carol al II-lea va fi reînhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș, pe 9 martie

13 februarie 2019, 20:44

Vor fi oficiate două slujbe, una în vechea Mănăstire Curtea de Argeș, unde au fost înmormântați primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria și Ferdinand și o altă ceremonie în noua necropală Regala. Carol al II-lea este singurul Rege al României care a avut până acum locuri de veci în afara bisericii. A locuit în exil, în Portugalia, la Vila Mary e Sol, alături de Elena Lupescu și a murit în 4 aprilie 1953, înainte să împlinească 60 de ani. A avut parte de funeralii regale, pentru că se înrudea cu regii Portugaliei.

Guvernul României a decis repatrierea osemintelor lui Carol al II-lea, abia în 2003, la 14 ani de la căderea comunismului. Regele Mihai nu l-a iertat niciodată pe tatăl său și nu a participat nici la înmormântare, nici la ceremonia de repatriere. În 2003, l-a reprezentat în Portugalia, Principele Radu.

Sicriul cu osemintele lui Carol al II-lea au stat până acum într-o criptă, pentru că nu mai era loc în Mănastirea Curtea de Argeș. Noua catedrală unde va fi reînhumat pe 9 martie a fost finalizată abia la moartea Reginei Ana. Familia Regală vrea să mute acolo și osemintele Reginei Mame-Elena din  Elveția și pe cele ale micuțului prinț Mircea, de la Bran.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite