Carnea de bizon, o revelaţie gastronomică. Conţine de cinci ori mai puţine grăsimi faţă de carnea de vită şi are cu 50% mai puţine calorii

30 iunie 2019, 20:17

Povestea fermei de bizoni din satul Bordeasca, județul Vrancea, a început în urmă cu peste un deceniu.

Mai întâi, tânărul economist Răzvan Avram s-a documentat despre creșterea maiestuoaselor animale. Apoi a făcut un credit de investiții de 70 de mii de euro și a concesionat un teren de 24 de hectare de la primăria din Tătăranu.

A cumpărat de la Salonta, unde se află cea mai mare fermă din România, 20 de femele și un mascul, cu peste o sută de mii de euro. Din aprilie, de când s-au mutat în noua casă, trei dintre femele au adus pe lume trei pui.

Ca să le învețe mai bine obiceiurile, Răzvan petrece alături de bizonii săi mai mult de 12 ore zilnic.

Semeți și puternici, de la distanță bizonii par înfricoșători. Dar sunt animalele sociabile și foarte inteligente.

Noua fermă de bizoni atrage ca un magnet oameni dornici să vadă animalele originare din America de Nord.

Autoritățile din comună au intuit potențialul investiţitiei și vor acum să creeze un drum de acces pentru turiști.

Bizonii de la ferma din Bordeasca au între doi și trei ani și cântăresc puțin peste 400 de kilograme. Pentru a putea fi sacrificați trebuie să depășească 3 ani. Abia atunci carnea este bună de consum.

Carnea de bizon conține de 10 ori mai mult fier decât carnea de peste și are de cinci ori mai puține grăsimi față de carnea de vită. Și numărul de calorii este cu 50% mai redus.

Un kilogram de carne de bizon poate costa între 100 și 150 de euro. Mușchiulețul ajunge și la 300 de euro.

Un bizon poate să trăiască și 40 de ani și să depășească în greutate o tonă.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă