Carnea de Angus, o delicatesă în restaurantele de lux. Afacerile cu vaci din această rasă devin tot mai profitabile

Pășunile din România sunt din ce în ce mai populate cu vaci din rasa Angus. Carnea lor, căutată de restaurantele de lux, se vinde cu prețuri piperate. O familie din Mehedinți a renunțat la afacerea în construcții și a dezvoltat una cu carnea de angus.

 

26 Martie 2019, 10:47 (actualizat 26 Martie 2019, 11:13) |
O afacere profitabilă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Gigi Negrescu a pus bazele unei ferme la marginea unei păduri din comuna mehedințeană Hușnicioara.

Vacile Angus, o specie semisălbatică, sunt crescute în condiții speciale. Când ajung la opt luni de viață, animalele sunt sacrificate.

Fermierul încercă să obțină și certificarea biologică a cărnii, însă procesul este complicat. Carnea de Angus este o delicatesă în restaurantele de lux pentru gustul și textură aparte.

Aproximativ 800 sute de fermieri români au început afaceri cu carnea Angus. O asociație de profil monitorizează modul în care sunt crescute aceste animale.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 8°C
IASI 9°C 8°C
CLUJ 9°C 3°C
CONSTANTA 13°C 11°C
CRAIOVA 12°C 6°C
BRASOV 9°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI