Carnea alternativă, lansată la Las Vegas. Primul produs din înlocuitor de carne va fi disponibil începând de săptămâna viitoare în restaurantele Burger King din SUA

Carne alternativă hamburger
Carne alternativă hamburger
7 ianuarie 2020, 12:29

Primul produs care reprezintă acest brand – the Impossible Sausage- va fi disponibil începând de săptămâna viitoare la 67 de restaurante Burger King din SUA, într-un sandwich denumit Croissan’wich.

Compania rivală Beyond Meat a oferit un produs asemănător unui cârnat, produs în laborator, încă din 2018, însă Impossible Foods, oferă și un înlocuitor de bază pentru carnea de porc, despre care spune că poate fi utilizat într-o gamă largă de rețete tradiționale.

Noile produse sunt concepute pentru a respecta regulile kosher și halal.

Cârnații și produsele de porc bazate pe plante sunt fabricate cu heme – o moleculă derivată din plante care conține fier și care seamănă cu sângele. Heme se găsește și în carnea reală.

Noile produse nu conțin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

„Acum accelerăm extinderea portofoliului nostru de produse către mai multe alimente preferate ale lumii”, a declarat Patrick Brown, fondatorul și directorul executiv al Impossible Foods. „Nu ne vom opri până nu eliminăm nevoia de consum a produselor animale din lanțul alimentar și vom face ca sistemul alimentar global să fie unul sustenabil”.

Alternativa pentru carnea de porc conține aproximativ jumătate din caloriile cărnii reale și are, de asemenea, un conținut mai scăzut de grăsimi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite