Carne din gospodăria proprie, brânză, pită de casă, nelipsitele scoverze. Gastronomie marca „Valea Ilvelor”, secret al longevității, mijloc pentru atragerea turiștilor

11 noiembrie 2023, 20:49

Familia Cătuna trăieşte de generaţii în Ilva Mare, o comună unde casele sunt răsfirate pe coamele munților Bârgăului. Aurelia Cătuna, părinții și soțul ei și-au deschis porțile casei pentru turiști.

Punctul lor gastronomic local a atras imediat oameni din toate colțurile țării.

Turiștii care vin în zonă au auzit că localnicii de aici trăiesc mult și vor să mănânce exact bucatele pe care aceștia le pun pe masă în fiecare zi.

Conceptul de „punct gastronomic local” a prins foarte bine în Bistrița-Năsăud. În ultimii 3 ani au apărut 13 astfel de afaceri de familie, care valorifică resursele locale.

Ca să deschidă o astfel de afacere, familiile trebuie să respecte condiții de igienă stricte și să facă un curs de specializare.

În toată țara sunt deschise peste 240 de puncte gastronomice locale, cele mai multe în județele Brașov, Tulcea, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă