Carnavalul de la Rio a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19

Carnaval
Carnaval
22 ianuarie 2021, 17:51

O amânare planificată iniţial a festivalului din februarie până în iulie nu este fezabilă, a declarat joi primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes.

Primarul a subliniat că este conştient de importanţa economică a carnavalului pentru oraş, în condiţiile în care spectacolul atrage anual milioane de turişti, însă a explicat că este imposibil să se meargă înainte cu pregătirile necesare enorme.

„Cu siguranţă, în 2022 noi toţi (vaccinaţi corespunzător) vom sărbători viaţa şi cultura noastră cu toată intensitatea pe care o merităm”, a adăugat Paes.

Carnavalul are loc în mod tradiţional în diferite oraşe din Brazilia în luna februarie.

Carnavalul de la Rio de Janeiro este unul dintre cele mai faimoase, cu defilări ale şcolilor de samba locale, care îşi anunţaseră deja temele pentru data planificată din iulie.

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, însă a început campania de vaccinare abia luni.

Peste 8,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Brazilia – a treia ţară ca număr de cazuri la nivel mondial după Statele Unite şi India – şi 214.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite