Carmen Iohannis a mers cu elevii să îi întâmpine pe președinții Germaniei și României la Sibiu. „Nu am venit aici politic, am venit împreună cu clasa mea”

25 mai 2023, 14:14

Reporter: „- La dumneavoastră în liceu nu e grevă?”

Carmen Iohannis:  ” – Noi nu suntem în liceu, noi suntem să ne întâmpinăm președinții şi să ne bucurăm de prezenţa lor.”

Reporter „- Dar în liceu nu e grevă, aici, la Lazăr?

Carmen Iohannis: „- Este, este.

Reporter: „- Dar dumneavoastră nu sunteţi la grevă.”

Carmen Iohannis: „- Sunt cu elevii. Eu nu am venit aici politic, am venit împreună cu clasa mea să îi întâmpinăm pe preşedinţi.”

„- Vă doresc o zi şi o plimbare frumoasă! Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje.” – le-a spus președintele Iohannis elevilor.

Președintele Germaniei se află astăzi în Sibiu, alături de președintele Klaus Iohannis. Cei doi oficiali au mers la Primăria Municipiului Sibiu și s-au întâlnit cu reprezentanţii comunităţii germane. A urmat o vizită la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, unde președintele României a predat fizică și are blocat un post la catedră din anul 2000.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal este în grevă, iar Klaus Iohannis a declarat că regretă că se întâlnesc în acest context, dar se bucură că elevii au venit, totuși, la discuția cu cei doi șefi de stat.  A fost o discuție liberă cu elevi de clasa a IX-a și a XII-a, purtată în limba germană, iar una dintre eleve l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă ar fi intrat în grevă în cazul în care mai era la catedră.

CITIȚI ȘI:

Răspunsul lui Klaus Iohannis când a fost întrebat de o elevă dacă ar fi intrat în grevă în cazul în care ar fi fost la catedră

Președinții Germaniei și României s-au întâlnit cu reprezentanţii comunităţii germane. Frank-Walter Steinmeier: Relaţiile noastre sunt strânse și bazate pe încredere. Iohannis: Prietenia româno-germană a ajuns într-un punct de dezvoltare fără precedent

Preşedintele Germaniei, vizită de stat în România. Klaus Iohannis: Împreună suntem puternici și putem să asigurăm securitatea țărilor noastre. Frank-Walter Steinmeier: Locul României este în spațiul Schengen și sprijinul nostru va continua


 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite