Carmen Dan: Vom acţiona pentru o Europă prosperă, sigură, unită şi mai aproape de cetăţeni

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va acţiona pentru o Europă prosperă, sigură, unită şi mai aproape de cetăţeni, dar care să fie şi un actor important la nivel global, a declarat miercuri ministrul de interne, Carmen Dan, în cadrul prezentării priorităţilor în domeniul afacerilor interne în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE), notează Agerpres.

23 Ianuarie 2019, 11:38 (actualizat 23 Ianuarie 2019, 14:34) |
Declarațiile ministrului de Intern, Carmen Dan, după audierile din Comisia LIBE
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Oficialul român a menţionat că Preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne, managementului siguranţei frontierelor externe ale UE, gestionării migraţiei, politicilor privind vizele şi azilul şi protecţiei civile ale blocului comunitar, având mereu în vedere mai multă unitate şi coeziune, pentru a răspunde mai bine temerilor şi intereselor cetăţenilor europeni.

Referitor la consolidarea securităţii interne, ministrul Carmen Dan a spus că ameninţarea teroristă este încă foarte prezentă în Europa, dând drept exemplul atacul de la finalul anului trecut de la târgul de Crăciun din Strasbourg.

O altă prioritate va fi şi prevenirea radicalizării. În această privinţă, ministrul afacerilor interne român a anunţat că în această primăvară va fi organizată o conferinţă privind prevenirea radicalizării în închisori. ''În opinia noastră, dezvoltarea laturii preventive este importantă atât acum, cât şi în viitorii ani'', a spus Dan.

În legătură cu gestionarea frontierelor, România va avea în vedere consolidarea atribuţiilor FRONTEX şi o gestionare mai bună a problemei migraţiei.

O altă prioritate va fi politica în domeniul azilului, ministrul român subliniind că Preşedinţia română a Consiliului UE va continua discuţiile pentru identificarea unor soluţii susţinute de cât mai multe state membre, pentru ca sistemul european de azil să fie mai eficient.

În finalul intervenţiei sale, Carmen Dan şi-a exprimat speranţa că Preşedinţia română a Consiliului UE să aibă un dialog deschis şi constructiv cu Comisia Europeană şi Parlamentul European în vederea atingerii obiectivelor propuse şi avansării tuturor dosarelor aflate pe agendă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI