Carmen Dan, ministrul de Interne, a anunțat că a găsit microfoane în propria casă

29 noiembrie 2017, 21:51

„Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După şedinţa de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este un spaţiul meu privat. Este un dispozitiv funcţional”, a declarat Carmen Dan, la Realitatea TV.

Carmen Dan: „Miercuri după amiază am descoperit acest dispozitiv. L-am descoperit încercând să montez un telefon, în interiorul unei prize de telefon era acel dispozitiv. Era o priză în perete, o priză în care se conectează telefonul, acest dispozitiv era în interiorul prizei, în perete. S-a desprins atât de uşor din perete, mi s-a părut suspect, probabil că am apăsat încercând să pun telefonul şi s-a desprins imediat„.

Comunicat al Poliției: „Urmare a unei sesizări, în această după-amiază, o echipă operativă din cadrul Poliției Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la fața locului, a identificat și ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art 224 și art 226. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

Ministrul de Interne a precizat că a anunţat imediat poliţia şi că a făcut plângere.

„Tocmai ce a plecat poliţia. Înţeleg că este un dosar deja înregistrat la Parchetul General”, a completat ministrul.

Carmen Dan a precizat că locuinţa unde locuieşte cu fiul său este închiriată în nume propriu de câteva luni de zile. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că nu este vorba de o locuinţă RA-APPS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite