Carmen Dan a depus la DIICOT o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea

30 octombrie 2017, 13:19

Am depus un denunț calomnios împotriva domnului Romică Părpălea, o plângere pentru infracțiunea de denunț calomnios, luând în considerare că sunt și alte aspecte de ordin penal. Mă refer la șantaj, mă refer la obstrucționarea organelor judiciare, mă refer la un atac la ordinea constituțională și un grup infracțional organizat (…) Este dreptul meu ca cetățean și responsabilitatea mea ca ministru de Interne și membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Este o declarație pe care acest domn a făcut-o pe treptele DNA, eu nu am fost citată la DNA, însă cred că fiecare trebuie să își asume responsabilitatea propriilor acțiuni. Eu nu am făcut altceva decât să sesizez că astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos (…) Domnul respectiv are și responsabilitate să probeze ceea ce afirmă (…) Niciodată în activitatea mea profesională nu m-am intersectat cu acest personaj, tocmai de aceea spun că nu este decât un instrument și că în spatele lui sunt alte interese, în principal politice” a spus Carmen Dan, la ieșirea din sediul DNA.

Carmen Dan a depus o plângere împotriva lui Romică Părpălea. Ministrul de Interne spune că are probe că acesta ar fi un instrument, că ar fi folosit de alte persoane pentru a o șantaja.

În urmă cu două săptămâni, Romică Părpălea a făcut o plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea. În plângerea lui Părpălea se regăsesșe și numele ministrului de Interne Carmen Dan, însă cu referire la perioada când aceasta era prefect de Teleorman.

Părpălea a fost vicepreședinte al PSD Teleorman. El a fost denunțător în dosarul Referendumul, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite