Carmen Dan: Vrem să prelungim valabilitatea pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani

18 august 2017, 13:17

„De ieri (17 august), putem elibera pașapoarte simple temporare și la sediul din Piața Amzei. Cetățenii aflați în străinătate pot să se adreseze și să depună documente și la Consulate, dar dacă ei nu vin la Consulate să își facă pașapoarte propunerea noastră este să mergem noi către ei. Vrem să prelungim valabilitatea pașaportului simplu electronic – să creștem perioada de valabilitate de la 5 la 10 ani pentru cei care solicită eliberare de pașaport cu vârstă de peste 25 de ani”, a declarat Carmen Dan, în debutul ședinței de guvern.

Situația de la pașapoarte a fost discutată, vineri, în ședința de guvern după ce în ultima săptămână cozile au fost nesfârșite în fața multor ghișee din țară, în special la sediul din Pipera.

Peste 1.200 de cereri au fost înregistrate doar în 16 august la Direcția de Pașapoarte București, în condițiile în care media unei zile obișnuite e de 800 de cereri. Ministrul speră ca problema să fie rezolvată luni, când va fi gata un nou sediu în București.

Un nou sediu, din 21 august

Capitala va avea din 21 august un nou sediu pentru eliberarea de pașapoarte și va funcționa în cadrul centrului comercial Plaza Mall din sectorul 6. „În noul centru vor funcționa 20 de ghișee, iar cetățenii vor avea posibilitatea de a plăti taxele necesare la oficiile bancare și poștale, atât în interiorul centrului comercial, cât și în proximitatea acestuia”, a precizat, în urmă cu două zile, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Monica Dajbog a mai spus că noul sediu va prelua activitatea serviciilor din sectoare (sectorul 3 – strada Ion Țuculescu – numărul 42B, sectorul 4 – Strada Străduinței numărul 1, sectorul 6 – Strada Virtuții numărul 1-3) și că vor rămâne în continuare deschise ghișeele din Pipera și Piața Amzei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite