Carmen Dan: MAI își face datoria chiar dacă în plan politic s-a ajuns la o situație pe care nici miniștrii, nici PSD n-au generat-o

16 iunie 2017, 10:54

Declarații Carmen Dan

– În ultimele zile am primit foarte multe mesaje atât de la cetățeni, cât și de la angajați din MAI.

– În acele mesaje mi se puneau o serie de întrebări. Referitoare la niște activități pe care noi le-am început în cadrul ministerului, și m-aș referi la activitatea și demersul nostru în ceea ce privește stadionul Dinamo, în ceea ce privește activitatea Direcției Generale de Protecție Internă, în ceea ce privește proiectul legislativ al cărții de identitate, care este deja în consultare publică. Unele dintre acele mesaje au fost de transmitere a dorinței de a continua.

– în conferința de joi de la Palatul Victoria s-a indus în spațiul public că miniștrii nu sunt prezenți la minister. Mai mult decât atât, s-a spus că s-a încercat să se ia legătura sau s-a luat legătura cu o serie de miniștri care au fost trimiși la minister. Vreau să precizez că pe mine nu m-a sunat nimeni. Dacă m-ar fi sunat, aș fi fost la minister

– MAI își face datoria chiar dacă în plan politic s-a ajuns la o situație complicată pe care nici miniștrii, nici PSD-ul nu au generat-o

– această declarație de presă prezintă o trecere în revistă a unor lucruri importante și nu un bilanț

– au scăzut infracțiunile

-Stadionul Dinamo – am demarat o serie de modificări pentru clarificarea situației. Azi, am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea între CS Dinamo și Asociația FC Dinamo iar raportul a ajuns deja la DNA

– nu vreau să se înțeleagă că am avut lucruri nerezolvate

– Poliția Română a finaliza pachetul de date referitoare la drepturile și obligațiile cetățenilor în raport cu polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

– nu voi tolera violența polițiștilor asupra cetățenilor, dar nici a a cetățenilor împotriva polițiștilor

– eu am convingerea că vom mai avea ocazia să discutăm despre MAI și în viitor

-Mi-am dorit să dau un semnal atât pentru opinia publică, cât și pentru colegii mei din minister, care trebuie să știe că au ministru și că lucrurile în această instituție merg înainte fără sincope, eu sunt la minister.

– Joia ar fi trebuit să aibă loc o ședință de Guvern. Poate vom chemați luni.

Carmen Dan a respins joi ideea că președintele PSD, Liviu Dragnea, ar conduce excesiv și autoritar partidul, subliniind că activitatea Guvernului trebuia să se axeze pe solidaritate.

Nu am avut niciun moment sentimentul că aș fi condusă, nici politic, nici administrativ. Eu mi-am înțeles pe deplin responsabilitățile și aici la minister am făcut tot ce ține de puterea mea pentru ca activitatea ministerului să reflecte până la urmă ceea ce ne-am înscris noi ca și obiectiv — creșterea gradului și nivelului de siguranță, a declarat joi Carmen Dan.

Ea a refuzat să dea un răspuns întrebată dacă ar putea accepta o eventuală propunere de a fi premier: „Nu doresc să răspund la ipoteze și speculații, că nu mi s-a propus funcția de prim-ministru”, a spus Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite