Carmen Adamescu scapă de arestul la domiciliu. Va fi cercetată sub control judiciar

Carmen Adamescu
Carmen Adamescu
18 octombrie 2018, 20:46

Iniţial, pe 11 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis ca fosta soţie a lui Dan Adamescu să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Carmen Adamescu a făcut contestaţie, admisă joi de Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a decis ca ea să fie cercetată în libertate sub control judiciar.

Carmen Adamescu este urmărită penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru delapidare şi evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repetat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.39 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, susţin procurorii.

Tot joi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestru asigurător pe 16 bunuri imobile deţinute de Carmen Adamescu şi pe cele 4 firme implicate în acest dosar.

Printre imobile se numără Hotelul Rex din Mamaia, 6 apartamente în imobilul în care Carmen Adamescu se afla în arest la domiciliu, un teren în Ghimpaţi, un apartament în Poiana Braşov şi o casă naţionalizată, de pe strada Lascăr Catargiu din Capitală.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui denunţ depus de Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu. Între cei doi este un conflict în legătură cu moştenirea averii lui Dan Adamescu.

Alexander Adamescu este şi el cercetat de DNA într-un dosar de corupţie. Pe numele său a fost emis în anul 2016 un mandat european de arestare. În prezent, Alexander Adamescu se află în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite