Care sunt beneficiile temperaturilor scăzute

22 noiembrie 2023, 10:17

În agricultură, zăpada are un mare beneficiu de care se bucură cei mai mulți fermieri. Izolează, practic, solul și culturile care sunt în stare de hibernare de episoadele cu temperaturi foarte scăzute care pot apărea. Pe de altă parte, atunci când se topește, încarcă eficient solul cu apă si reface foarte bine rezerva de apă.

Și nu doar în agricultură este benefică, protejând culturile agricole, dar aduce și omului beneficii, nu doar necazuri, atunci când cade din abundență și ne blochează drumurile.

De exemplu, expunerea controlată la frig și zăpadă călește organismul, ducând la întărirea sistemului imunitar, iar rușii sunt campioni la a demonstra acest lucru. Chiar dacă suntem încă reticenți la astfel de lucruri, trebuie să știți că zăpada are un efect antiinflamator, vasoconstrictor și tonic în același timp.

Așadar, să apreciem natura și în timpul iernii. Și asta deoarece are un rol major în menținerea ecosistemului sensibil al Pământului. În absența stratului de zăpadă, solul brun absoarbe razele solare, ceea ce îl va încălzi și va accentua procesul schimbărilor climatice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite