Cardul european de sănătate: Cu ajutorul lui beneficiați de servicii medicale gratuite în caz de accident

Cei mai mulți români care pleacă în vacanță în străinătate își fac asigurări medicale fără să știe că pot beneficia de aceleași servicii gratuit dacă merg în state din Uniunea Europeană. Trebuie doar să solicite la casa de sănătate un card european. În baza documentului vor fi tratați de orice urgență medicală apărută în vacanță.

27 Mai 2018, 19:35 |
Cardul european de sănătate, gratuit
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

E forfotă în Aeroportul Henri Coandă. Semn că românii pleacă în vacanţă. Cei mai mulţi spun că au încheiat asigurări medicale de călătorie.

Există o alternativă care nu costă: cardul european de asigurat. Îl primiţi în şapte zile lucrătoare de la data depunerii cererii iar dacă aveţi nevoie de el mai repede, autorităţile vă vor elibera un certificat provizoriu de înlocuire, în 24 de ore.

Ca să intraţi în posesia cardului, trebuie să depuneţi la Casa de Asigurări de Sănătate o cerere, o copie după buletinul de identitate şi o adeverinţă de la serviciu.

În cazul minorilor, trebuie depusă o copie după certificatul de naştere, iar în cel al pensionarilor, un talon de pensie.

Cardul acoperă doar urgenţele medico-chirurgicale.

În fiecare zi, doar în Capitală, 300 de asiguraţi solicită acest card. Sunt însă şi români care pleacă în călătorii fără asigurare sau card.

Există soluţii şi pentru aceşti oameni. Dacă vi se întâmplă ceva, legislaţia europeană prevede că reprezentanţii unităţii medicale în care sunteţi tratat pot să contacteze Casa de Asigurări de Sănătate şi să ceară eliberarea cardului european de asigurat.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI