Cardinalul australian George Pell, în instanță în cazul scandalului de abuzuri sexuale din Biserica Catolică

Un cardinal australian va fi fi audiat în instanţă, în notoriul scandal de abuzuri sexuale care afectează Biserica Catolică. Cardinalul George Pell susţine că este nevinovat - şi spune că a demisionat din funcţia de trezorier al Vaticanului tocmai ca să se poată apăra mai bine.

24 Iulie 2017, 15:17 (actualizat 24 Iulie 2017, 15:39) |
$article.media.images[0].description
Cardinalul George Pell"

George Pell a fost arhiepiscop de Melbourne. Acum peste 20 de ani, în urma presiunilor presei şi societăţii, a înfiinţat o comisie pentru investigarea abuzurilor comise împotriva copiilor, de către preoţi catolici, în Australia. Acea anchetă a fost îndelung criticată pentru că nu ar fi fost suficient de temeinică şi ar fi trenat prea mult.

George Pell, cardinal australian: "Dumnezeu ştie că e suficient rău pe lume,  trebuie să ne confruntăm cu asta.  Sper că răul cel mai grav  e în urma noastră."

Acum este acuzat, între altele, inclusiv că a vrut să cumpere tăcerea unora dintre victime. El spune că a vrut doar ca aceasta să trebuiască să treacă prin uriaşele cheltuieli ale unui proces: "Repet: acuzaţiile sunt nişte minciuni  şi sunt hotărât să le desfiinţez."

Cardinalul George Pell nu trebuie să apară în faţa instanţei la acest prim termen - ar putea fi reprezentat doar de avocat, dar a anunţat că vrea să fie audiat tocmai ca să-şi demonstreze nevinovăţia. În Australia, primele acuzaţii de pedofilie la adresa preoţilor catolici s-au făcut auzite încă de la începutul anilor '90.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI