Caravana Siguranța Auto pentru Copii merge prin țară și le arată părinților cum purtarea corectă a centurii de siguranță poate salva viața copiilor. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de copii morți în accidente

România e pe primul loc în Europa la numărul de copii morți în accidente rutiere. Grav este că sunt expuși riscului maxim chiar și atunci când impactul se produce la viteze la care puteau supraviețui. Însă doar dacă ar fi avut puse corect centurile de siguranță. O fundație a organizat o caravană prin ţară cu un simulator de accidente, pe care oricine l-a putut testa.

30 Octombrie 2022, 19:36 Știrile TVR |

Viteza programată a simulatorului e de 13 km/h, dar efectul în momentul impactului e de intensitate destul de mare.

În trafic, vedem frecvent părinți cu copii în brațe pe scaunul din dreapta șoferului sau minori fără centură pe banchetă. Pericolul e ignorat, în primul rând, de adulți. Iar fundația Siguranța Auto tocmai asta vrea să facă: să le arate șoferilor la ce riscuri îi expun pe pasageri. Cel mai adesea, propriii copii.

România e pe primul loc la numărul de copii care mor în urma accidentelor rutiere, conform datelor furnizate de Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor. Peste 20 numai anul trecut. Norvegia nu au avut nici măcar un astfel de caz.

Caravana Siguranța Auto pentru Copii a parcurs mii de kilometri în acest an în România pentru a le arăta părinților și copiilor că purtarea corectă a centurii le poate salva viața.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI