Carantină pentru românii care vin din zone de risc ale Spaniei. Mike Ryan, director executiv OMS: “Nu suntem nici pe departe de nivelul de imunitate necesar pentru a stopa răspândirea acestei boli

18 august 2020, 19:26

Pe lista galbenă a României sunt și șase regiuni din Spania printre care și Madrid, o zonă cu mulți români. Autoritățile au decis că se poate zbura în continuare spre Spania însă cine se întoarce din zonele de risc va sta în carantină două săptămâni.

Autoritățile din România au decis să restricționeze circulația spre și dintre Spania după ce rata infectărilor a ajuns în ultimele două săptămâni la 116 persoane la suta de mii de locuitori. Astfel, românii care se întorc din Aragon, Cataluna sau Țara Bascilor trebuie să stea izolați 14 zile.

Numai astăzi, pe aeroportul Henri Coandă au ajuns sute de oameni din Spania, mulți dintre ei chiar din zonele roșii. Au aflat cu stupoare când s-au îmbarcat că trebuie să stea în carantină două săptămâni.

Pe lista țărilor cu risc epidemiologic pentru România este de acum și Malta, destinație spre care autoritățile au suspendat toate zborurile. Măsura e valabilă și pentru Israel, Irak, Statele Unite ale Americii și chiar Republica Moldova. În aproape toată Europa circulația persoanelor este condiționată de obligativitatea prezentării unui test negativ și chiar de perioade de izolare sau carantină. Totul, din cauză că a crescut alarmant numărul de infectări cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni.

Mike Ryan, director executiv OMS: “Nu suntem nici pe departe de nivelul de imunitate necesar pentru a stopa răspândirea acestei boli. Şi trebuie să ne concentrăm pe ce putem face concret să limităm transmiterea şi nu să trăim cu speranţa imunităţii de grup care să ne salveze. Nu este o soluţie”.

Potrivit Centrului European pentru Controlul Bolilor, șapte state europene au o rată de infectare de peste 40 de cazuri la suta de mii de locuitori. România este pe locul al patrulea, cu aproape 61. Țara noastră conduce însă în topul deceselor provocate de Covid, 3,1 la 100 de mii de locuitori.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite