Carantina în municipiul Baia Mare a fost prelungită cu şapte zile. Localnicii, avertizați prin RO-ALERT

Carantină prelungită în Baia Mare
Carantină prelungită în Baia Mare
25 noiembrie 2020, 20:23

Locuitorii din Baia Mare au fost anunțați prin sistemul RO-ALERT că s-a prelungit perioada de carantină.

Marţi, INSP a anunţat o incidenţă de 5,49 cazuri la o mie de locuitori în municipiul Baia Mare. În urmă cu două săptămâni, nivelul incidenţei era de 7,03 cazuri la mia de locuitori.

Principalele măsuri stabilite pe durata stării de carantinare se referă la: interzicerea circulaţiei în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator (adeverinţă eliberată pentru circulaţie în intervalul orar 6,00-22,00, semnată şi ştampilată de către conducătorul unităţii-instituţiei/unităţii/operator/agent economic, etc). Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcaşurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane (numărul ce include şi persoanele care oficiază slujba religioasă).

De asemenea, sunt interzise organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise; organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii deschise şi închise, locuri de joacă, spaţii de tip after-school etc; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor.

Totodată, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv al celor amplasate în interiorul altor locaţii; activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumuseţare, coafură, frizerii, tatuaj, masaj, bronzat; activitatea cu publicul a structurilor de primire turistice, cu excepţia cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional; organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tipul spectacolelor şi/sau concertelor; organizarea şi desfăşurarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise; toate activităţile şi competiţiile sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spaţii închise sau deschise, cu excepţia celor profesioniste organizate de federaţiile de specialitate.

A fost limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 21,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care vor avea program non-stop şi în care personalul de serviciu va deservi clienţii la geam.

Se limitează numărul de persoane în incinta hypermarket-urilor, supermarket-urilor şi magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică, cu asigurarea pentru clienţi a unei suprafeţe de 4 mp (din suprafaţa utilă a magazinului) şi cu păstrarea distanţei de 2 m între persoane.

În zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, cu excepţia agenţilor economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa în zilele de sâmbătă şi duminică produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sistem ‘take-away’/catering, agenţii economici din centrele comerciale (zona fast food).

Îşi suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologie, inclusiv agenţii economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale. Agenţii/operatorii economici în domeniul comercializării produselor de bricolaj îşi vor suspenda temporar activitatea, pentru o perioadă de 7 zile, în zilele de sâmbătă şi duminică, dar şi alte măsuri specifice aplicate pe durata perioadei de carantină.

(sursa: Agerpres)

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite