Carantină în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Zeci de porci bolnavi de pestă africană au fost eutanasiaţi

17 iulie 2019, 13:08

Acest bărbat din satul Șerbeștii Vechi creștea 4 porci în gospodărie. Nu i-a declarat la primărie, iar luni, când unul dintre animale a murit, a chemat medicul veterinar. Așa a aflat și acesta că omul era crescaător de porci. După ce testele rapide au confirmat virusul pestei porcine africane, autoritățile lcoale au decis să omoare animalele.

Pentru că nu și-a înregistrat animalele, bărbatul a fost amendat cu 360 de lei și nici nu va primi despăgubiri. La fel s-a întâmplat și în comuna Independența, unde un singur crescător a pierdut 33 de animale. Nici el nu avea toate documentele legale.

Cei 47 de porci din comuna Independența au fost eutanasiați în această dimineață și îngropați la mare distanță de localitate. Inspectorii DSV au neutralizat zona și o dezinfectează.

În comunele județului Galați, puâini mai au curaj să crească porci.

Medicii veterinari atrag atenția că pesta porcină se răspândește foarte rapid. Mai ales dacă regulile de igienă nu sunt respectate, animalele sunt cumpărate fără acte de proveviență și sunt crescute în condiții improprii.  În plus, cei care încalcă legea, nu vor primi despăgubiri.

În urmă cu o săptămână, doi mistreți au fost găsiți morți într-o pădure din apropierea Galațiului. Atunci Comitetul pentru Situații de Urgență a decis uciderea celor 40 de porci sălbatici din zonă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă